Meet the team

Christophe Baekeland

Christophe is een gepassioneerd advocaat aan de Balie van Leuven. Als docent in de richting rechtspraktijk aan de AP Hogeschool Antwerpen, is hij actief betrokken bij het vormen van toekomstige paralegals. Ook vanuit zijn praktijk werkt hij regelmatig samen met tal van paralegals die actief zijn in diverse sectoren. Christophe draagt de noodzakelijke combinatie van levenslang leren en het uitdagende en veelzijdige beroep van de paralegal een warm hart toe, reden waarom hij mee aan de wieg stond van P4P.

Roselien Leens

Roselien Leens is opleidingshoofd van de opleiding Bedrijfsmanagement Rechtspraktijk aan de AP Hogeschool, studeerde af als Master in de sociale en politieke wetenschappen. Ze startte haar loopbaan als diensthoofd kwaliteitszorg aan de toenmalige Sint Lucas Hogeschool in Gent. In 2015 nam ze de verantwoordelijkheid over de opleiding Rechtspraktijk over en werd aangesteld als opleidingshoofd van de opleiding. Vanuit die expertise wil ze haar steentje bijdragen aan deze vzw. Paralegals zijn meer dan ooit nodig en gevraagd in het werkveld, bijscholingen op hun maat zijn dan ook onontbeerlijk. 

Tinneke De Boeck

In 2009 startte Tinneke aan de AP Hogeschool (toen nog Plantijn Hogeschool) met de opleiding Rechtspraktijk en behaalde haar diploma in de afstudeerrichting Social Law. In 2015 startte ze als werkstudent aan haar studies Rechten aan de Vrije Universiteit in Brussel. In 2019 behaalde ze het diploma Master in de Rechten en sindsdien is ze aan de slag als bedrijfsjurist bij Galapagos.

Nu werkt ze op dagelijkse basis samen met een team van 3 paralegals en is het belang en de meerwaarde van paralegals voor haar nog duidelijker geworden. Daarom zet ze met heel veel plezier mee haar schouders onder P4P.

Nele Van Cutsem

Nele Van Cutsem werkt als Legal Transaction & Administration Manager voor Retail Estates NV, binnen een team van 6 mensen. Ze werkt er nauw samen met de Legal Counsels gespecialiseerd in (Handels) huurovereenkomsten en aan- en verkoop dossiers. Daarnaast ondersteund zij eveneens de CLO aangaande de corporate housekeeping van de vennootschap.
 
Voordien werkte ze als paralegal voor Mitiska REIM NV, waar ze zich voornamelijk richtte op corporate housekeeping en contractmanagement. Ze behaalde een diploma in bedrijfsmanagement-rechtspraktijk aan de AP Hogeschool Antwerpen en een master Criminologie aan de VUB. In 2019 behaalde ze tevens ook een postgraduaat in de Vastgoedkunde aan de KUL.
 

Syrche De Schepper

Na het voltooien van haar studies rechtspraktijk aan de AP Hogeschool in Antwerpen, ging Syrche onmiddellijk aan de slag bij USG Legal Professionals als Paralegal Consultant. 

Na 8 jaar ingezet te zijn bij klanten die dringend nood hadden aan praktische juridische ondersteuning, maakte Syrche onlangs de overstap naar MITISKA REIM NV, een Investment Company in retailparken. Vanuit de reeds opgedane ervaring wil ze de talrijke kwaliteiten van een Paralegal mede onder de aandacht brengen. Een Paralegal is een sterke kracht ter ondersteuning van een juridisch team!

 

 

Rudi Lecoutre

Rudi is sinds 1 oktober 1978 ingeschreven als advocaat aan de Balie van Antwerpen. Naast advocaat is hij ook ere-plaatsvervangend magistraat en bemiddelaar in andere dan familiezaken. Ook doceert hij onder meer verbintenissen, staatsrecht en notarieel familierecht aan de AP Hogeschool. Rudi draagt de paralegals een warm hart toe en is dan ook meer dan bereid om zijn schouders onder dit project te zetten.